- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Potatisklyftorna kan smaksättas efter önskemål, t ex med curry, paprika, chili eller oregano.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär en djup skåra i varje kycklinglår. Hacka hälften av persiljan och blanda med färskosten. Skala och pressa i vitlöken och fördela osten i kycklingen.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
- Stek mitt i ugnen 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt under folie.
- Skala och klyfta potatisen. Blanda med olivolja på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillaga potatisen mitt i ugnen 20-25 minuter. Salta potatisklyftorna och garnera kycklingen med resten av persiljan. Servera.
Publicerat den
30 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar