Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda kycklinglår med potatisklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Potatisklyftorna kan smaksättas efter önskemål, t ex med curry, paprika, chili eller oregano.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär en djup skåra i varje kycklinglår. Hacka hälften av persiljan och blanda med färskosten. Skala och pressa i vitlöken och fördela osten i kycklingen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
  4. Stek mitt i ugnen 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt under folie.
  5. Skala och klyfta potatisen. Blanda med olivolja på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Tillaga potatisen mitt i ugnen 20-25 minuter. Salta potatisklyftorna och garnera kycklingen med resten av persiljan. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.