Fyllda med färsk frukt, chokladsås och vaniljglass.
Instruktioner
- Pannkakor:
Vispa ihop ägg, mjöl, 1 msk socker och salt.
Späd med mjölk till en slät smet.
Smula sönder mandeln och blanda i smeten. Smält smöret och vispa i smeten.
- Chokladsåsen:
Rör ihop grädde, mjölk, kakao, socker och vaniljsocker och låt koka upp. Koka såsen i några minuter så att den tjocknar något.
- Skär frukten i 1-2 cm stora bitar.
Grädda en stor eller 2 mindre pannkakor per person.
- Fyll pannkakorna med frukten, rulla ihop och lägg dem i en smord, ugnsfast form.
- Strö över 1-2 msk socker och sätt in pannkakorna i 225 graders ugnsvärme i 4-5 min.
- Servera dem varma med chokladsås och vaniljglass.
Publicerat den
10 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar