Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda mandelpannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyllda med färsk frukt, chokladsås och vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakor: Vispa ihop ägg, mjöl, 1 msk socker och salt. Späd med mjölk till en slät smet. Smula sönder mandeln och blanda i smeten. Smält smöret och vispa i smeten.
  2. Chokladsåsen: Rör ihop grädde, mjölk, kakao, socker och vaniljsocker och låt koka upp. Koka såsen i några minuter så att den tjocknar något.
  3. Skär frukten i 1-2 cm stora bitar. Grädda en stor eller 2 mindre pannkakor per person.
  4. Fyll pannkakorna med frukten, rulla ihop och lägg dem i en smord, ugnsfast form.
  5. Strö över 1-2 msk socker och sätt in pannkakorna i 225 graders ugnsvärme i 4-5 min.
  6. Servera dem varma med chokladsås och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.