Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda mördegssnitt

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Mördegskakor bakar man väldigt enkelt på det här sättet och genom att variera fyllningen kan man ju lätt få en trevlig omväxling. Degen är lättast att hantera om den får vila en god stund innan den kavlas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, socker och matfett på bakbordet. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen. Lägg den kallt och låt den vila i minst 20 minuter.
  2. Kavla ut degen till tre tunna längder, 10-12 cm breda, och lägg fyllningen i en sträng på mitten. Vik degen över fyllningen så att kanterna möts på mitten och lyft över längderna på smord plåt.
  3. Pensla med vispad äggvita och strö på socker och mandel.
  4. Grädda längderna ca 20 minuter i 175 grader och skär dem varma med vass kniv. Låt de skurna längderna kallna på plåten.
  5. Prova som omväxling: Djupfrysta eller färska bär, gelé eller sylt till fyllning. Florsockerglasyr över de färdiga kakorna istället för socker och mandel före gräddningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.