- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Möra och jättegoda rullader fyllda med champinjoner, lök och persilja.
Instruktioner
- Fyllning:
Skala och finhacka löken. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs löken, svampen och vitlöken i smör tills all vätska har ångat bort och löken är mjuk. Rör i persiljan och ställ åt sidan.
- Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Lägg på en baconskiva och en sked av fyllningen. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bryn rulladerna i smör i en stekpanna. Flytta över till en gryta och häll på vatten och fonden. Låt puttra under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 40 minuter.
- Ta upp rulladerna ur såsen. Häll i grädden och låt koka upp. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka ett par minuter.
- Ta bort tandpetarna och lägg tillbaka rulladerna i såsen.
Servera med potatismos/potatis, lingon och saltgurka.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda ! Ska testa att steka på baconet lite för ev. mer smak.