Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda oxrullader med gräddsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Möra och jättegoda rullader fyllda med champinjoner, lök och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Skala och finhacka löken. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs löken, svampen och vitlöken i smör tills all vätska har ångat bort och löken är mjuk. Rör i persiljan och ställ åt sidan.
  2. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Lägg på en baconskiva och en sked av fyllningen. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  3. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna. Flytta över till en gryta och häll på vatten och fonden. Låt puttra under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 40 minuter.
  4. Ta upp rulladerna ur såsen. Häll i grädden och låt koka upp. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka ett par minuter.
  5. Ta bort tandpetarna och lägg tillbaka rulladerna i såsen. Servera med potatismos/potatis, lingon och saltgurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 7 september 2009

    Väldigt goda ! Ska testa att steka på baconet lite för ev. mer smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.