En av greklands mest vanliga sommar rätter.
Instruktioner
- Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund.
Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar.Ta även i den pressade vitlöken, om ni vill ha det i.
- Skär och hacka den mogna tomaten i små bitar ta den i kastrullen samt tomatpurén. Låt alltsammans koka ihop. Tillsätt riset samt vatten och koka ihop ca 15 min, riset skall inte vara färdigt.
- Stäng plattan och låt fyllningen dra. Om den blir för fast ta i extra vatten.
- Skär av hatten på paprikorna och ta ur kärnhuset. Fyll de med fyllningen.Lägg de i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten av formen. In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme.
- Om ni önskar kan ni även fylla olikfärgade paprikor eller tomater, det blir lika gott.
- Serveras gärna med tzatziki till.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Maggi i går åt vi fyllda paprikor det var gott kommer att göra den flera gånger tack för receptet monica
Åt just denna rätt till middag, mycket gott. Kryddblandningen var god och jag kan tänka mig att ha i fetaost nästa gång.