Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda paprikor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av greklands mest vanliga sommar rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar.Ta även i den pressade vitlöken, om ni vill ha det i.
  2. Skär och hacka den mogna tomaten i små bitar ta den i kastrullen samt tomatpurén. Låt alltsammans koka ihop. Tillsätt riset samt vatten och koka ihop ca 15 min, riset skall inte vara färdigt.
  3. Stäng plattan och låt fyllningen dra. Om den blir för fast ta i extra vatten.
  4. Skär av hatten på paprikorna och ta ur kärnhuset. Fyll de med fyllningen.Lägg de i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten av formen. In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme.
  5. Om ni önskar kan ni även fylla olikfärgade paprikor eller tomater, det blir lika gott.
  6. Serveras gärna med tzatziki till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 12 juli 2009

    Hej Maggi i går åt vi fyllda paprikor det var gott kommer att göra den flera gånger tack för receptet monica

  • Anqh 3 augusti 2009

    Åt just denna rätt till middag, mycket gott. Kryddblandningen var god och jag kan tänka mig att ha i fetaost nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.