- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Tycker man om paprika så bara älskar man den här rätten.
Instruktioner
- Börja med att ta upp de frysta 8 urplockade paprikorna så de tinar, koka 1 1/2 dl ris med 3 dl vatten.
Hacka två stora lökar och bryn i smör, tillsätt 500 g färs och stek tills de får färg, klicka i 3 msk
tomatpurè och 2 msk vegeta krydda, rör om i ca 5 min.
Tillsätt det kokta riset, 2 tsk svart peppar, 3 klyftor pressad vitlök, 2 tsk mjöl och 2 ägg.
Fyll 8 paprikor med fyllningen och lägg i en gratängform.
- Sås:
Smält 25 g smör, rör i 3 msk mjöl, tillsätt 4 dl vatten, 2 msk vegeta krydda och 1/2 dl chilisås.
Häll såsen över paprikorna och sätt i ungnen på 220 grader i 45 minuter.
Vänd paprikorna några gånger så de inte bränner.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott :) Paprikorna blev perfekta, och dessa kommer göras igen. Nästa gong testar jag buljongtärning i såsen i stället för vegeta. Tack så mycket för bra recept!!