Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda paprikor i ungn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tycker man om paprika så bara älskar man den här rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta upp de frysta 8 urplockade paprikorna så de tinar, koka 1 1/2 dl ris med 3 dl vatten. Hacka två stora lökar och bryn i smör, tillsätt 500 g färs och stek tills de får färg, klicka i 3 msk tomatpurè och 2 msk vegeta krydda, rör om i ca 5 min. Tillsätt det kokta riset, 2 tsk svart peppar, 3 klyftor pressad vitlök, 2 tsk mjöl och 2 ägg. Fyll 8 paprikor med fyllningen och lägg i en gratängform.
  2. Sås: Smält 25 g smör, rör i 3 msk mjöl, tillsätt 4 dl vatten, 2 msk vegeta krydda och 1/2 dl chilisås. Häll såsen över paprikorna och sätt i ungnen på 220 grader i 45 minuter. Vänd paprikorna några gånger så de inte bränner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aive 19 januari 2013

    Jättegott :) Paprikorna blev perfekta, och dessa kommer göras igen. Nästa gong testar jag buljongtärning i såsen i stället för vegeta. Tack så mycket för bra recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.