3 olika ostar fyller dessa smarriga pastasnäckor. Ett härligt alternativ till klassisk cannelloni.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastasnäckorna al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla och blanda med lite olivolja så att de inte klibbar ihop.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Häll tomaterna i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, vitlök, buljong och citronskal. Låt puttra i 15-20 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Grovriv mozzarellan och lägg i en bunke. Blanda ner ricotta och parmesan. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast går det med hjälp av en spritspåse.
- Häll tomatsåsen i en eldfast form och placera snäckorna ovanpå såsen med öppningen uppåt. Gratinera i ugn ca 15 minuter, eller tills snäckorna och osten fått lite färg.
- Krydda med svartpeppar och ringla på lite olivolja av god kvalitet. Servera gärna med en sallad.
Publicerat den
4 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar