Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda persikor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fruktig och frisk dessert med ett delikat täcke av spröd maräng - detta är den perfekta sommardesserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, halvera och kärna ur persikorna. Torka av dem och ställ dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Portionera ut blåbären i persikorna, droppa över apelsinjuicen.
  2. Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret under tiden. Vispa tills äggvitan bildar små toppar när vispen tas ur skålen.
  3. Bred eller spritsa marängen över varje persikohalva.
  4. Baka persikorna i ugnen tills marängen är gyllengul, ca 10 minuter. Lägg upp persikorna på tallrikar, lägg lite florsocker i en sil och pudra över varje persika. Garnera med mynta och blåbär.
  5. Genväg: Använd persikohalvor på burk istället för färska persikor. Låt dem rinna av och torka på en bit papper, fortsätt sedan enligt receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.