En fruktig och frisk dessert med ett delikat täcke av spröd maräng - detta är den perfekta sommardesserten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala, halvera och kärna ur persikorna. Torka av dem och ställ dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Portionera ut blåbären i persikorna, droppa över apelsinjuicen.
- Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret under tiden. Vispa tills äggvitan bildar små toppar när vispen tas ur skålen.
- Bred eller spritsa marängen över varje persikohalva.
- Baka persikorna i ugnen tills marängen är gyllengul, ca 10 minuter. Lägg upp persikorna på tallrikar, lägg lite florsocker i en sil och pudra över varje persika. Garnera med mynta och blåbär.
- Genväg: Använd persikohalvor på burk istället för färska persikor. Låt dem rinna av och torka på en bit papper, fortsätt sedan enligt receptet.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar