Gör något delikat av den annars så vardagliga potatisen - servera den med krämig äggröra och kallrökt lax.
Instruktioner
- Potatiskakorna: Skala, skölj och dela potatisen i bitar. Lägg dem i en matberedare. Hacka gräslöken. Tillsätt mjöl, ägg, mjölk, gräslök, pepparrotsvisp, salt och peppar. Mixa till en grov smet.
- Smörj en stekpanna och 6 äggpocheringsringar med lite matfett. Hetta upp pannan på medelvärme. Fördela potatissmeten i ringarna. Stek i 6 minuter, vänd på ringarna och låt steka ytterligare 6 minuter på andra sidan. Ta bort ringarna. Har du inga ringar så kan du steka små potatisplättar som du formar runda med hjälp av stekspaden direkt i stekpannan.
- Rör ihop ägg, vatten och salt till äggröran. Smält matfettet i en kastrull, häll i röran och låt stelna på svag värme. Rör försiktigt.
- Lägg upp potatiskakorna på tallrikar. Fördela äggröra, lax, kapris och gräslöksstrån ovanpå.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar