Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda potatiskakor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör något delikat av den annars så vardagliga potatisen - servera den med krämig äggröra och kallrökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatiskakorna: Skala, skölj och dela potatisen i bitar. Lägg dem i en matberedare. Hacka gräslöken. Tillsätt mjöl, ägg, mjölk, gräslök, pepparrotsvisp, salt och peppar. Mixa till en grov smet.
  2. Smörj en stekpanna och 6 äggpocheringsringar med lite matfett. Hetta upp pannan på medelvärme. Fördela potatissmeten i ringarna. Stek i 6 minuter, vänd på ringarna och låt steka ytterligare 6 minuter på andra sidan. Ta bort ringarna. Har du inga ringar så kan du steka små potatisplättar som du formar runda med hjälp av stekspaden direkt i stekpannan.
  3. Rör ihop ägg, vatten och salt till äggröran. Smält matfettet i en kastrull, häll i röran och låt stelna på svag värme. Rör försiktigt.
  4. Lägg upp potatiskakorna på tallrikar. Fördela äggröra, lax, kapris och gräslöksstrån ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.