En härlig macka - fyll brödet med rökt skinka, keso och fransk senap - sen in i ugnen och grädda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till en deg.
- Skär skinkan i strimlor. Rör ihop skinka, Keso och senap.
- Dela degen i 4 delar på mjölad bänk. Platta med mjölad hand eller kavla ut varje del till tunna, runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 degkakor på bakplåtspapper på en plåt och markera varje kaka korsvis i 4 delar. Lägg en klicka fyllning på varje fjärdedel på dessa 2 kakor. Lägg de andra kakorna ovanpå som lock och tryck ihop runt kanterna.
Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Bryt isär och servera dem samma dag.
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inte dumt alls - absolut godast direkt från ugnen, men går att äta kalla också. Jag strödde på lite riven ost innan jag skickade in dem i ugnen - det är alltid gott...