Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda scones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig macka - fyll brödet med rökt skinka, keso och fransk senap - sen in i ugnen och grädda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till en deg.
  2. Skär skinkan i strimlor. Rör ihop skinka, Keso och senap.
  3. Dela degen i 4 delar på mjölad bänk. Platta med mjölad hand eller kavla ut varje del till tunna, runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 degkakor på bakplåtspapper på en plåt och markera varje kaka korsvis i 4 delar. Lägg en klicka fyllning på varje fjärdedel på dessa 2 kakor. Lägg de andra kakorna ovanpå som lock och tryck ihop runt kanterna. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Bryt isär och servera dem samma dag.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 21 mars 2009

    Inte dumt alls - absolut godast direkt från ugnen, men går att äta kalla också. Jag strödde på lite riven ost innan jag skickade in dem i ugnen - det är alltid gott...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.