Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda scones

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Eget påhitt, som har gått hem hos mina vänner. Varje gång jag bjuder på dessa, försvinner de lika snabbt som smör i solsken! Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ca 30-35 bullar
  2. Börja med att sätta ugnen på 250º.
  3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i små bitar, det ska inte bli några klumpar kvar. Tillsätt mjölken och knåda ihop till en deg.
  4. Skär skinkan och osten i små bitar, om ni inte har riven ost. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
  5. Gör därefter degen: Där väljer man själv hur stora scones man vill ha. Det brukar bli ca 30-35 scones när jag gör dem.
  6. Ta en liten degbit och platta ut den med en brödkavel, så att den blir rund och fin. Lägg i en liten klick fyllning, och tryck ihop degen, så att den blir som ett litet fyrkantigt paket. Det skall vara en liten öppning i mitten, (man trycker ihop fyra hörn).
  7. När alla är färdiga lägger man dem på en plåt med bakplåtspapper och sedan in i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cattapulta 10 augusti 2011

    enkla och super goda mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.