Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda smörgåsgifflar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekt att ta med på utflykten som den färdiga mackan!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en panna och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör sedan ut detta med jästen. Rör i salt, ägg och det mesta av mjölet. Jäs i 30 minuter. Dela degen i 2 stora delar. Kavla ut till en rund kaka. Skär ut trekanter, lägg på skinka och ost och rulla ihop till en giffel. Lägg på smord plåt och låt jäsa ytligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrö. Grädda i 8-10 minuter i 250 º.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.