Går att förbereda för fler tillfällen. Baka fler satser av marängbottnar förvara dem sedan torrt i tät burk tills dags för servering
Instruktioner
- Maräng:
vispa äggvitor och florsocker till en fast smet, 15 min med elvisp. Placera 12 aluminiumformar på en bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt kallna.
- Fyllningen:
Blanda äggulor, socker, citronskal och saft i en kastrull. Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Ta citronkrämen från värmen och låt den svalna något. Klicka sedan i matfettet under omrörning. Låt krämen kallna. Vispa grädden fast och rör ner den i krämen.
- Skär med vass kniv av små lock på marängerna. Fyll bottnarna med krämen. Lägg på locken. Smält ev blockchoklad och ringla över snöbollarna. Servera snarast.
Publicerat den
5 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska prova detta i helgen tänkte jag:)
gud vad goda dom var!5 poäng av mig..friska o goda med den citronkrämen Mmm
Smälte i munnen, men det var nog mest de vuxna som gillade citronsmaken på krämen. Jag tyckte i alla fall det var mums!