Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllt majskycklingbröst och morötter - LCHF

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  2. Morötter: Skala och skiva löken, skär morötterna slantar. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör.
  3. Häll på kokosmjölken. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, ev peppar och citronsaft. Blanda i persiljan precis innan servering.
  4. Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med morötterna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • smultronflickan 12 augusti 2008

    Låter underbart!

  • miramamman 10 januari 2009

    Det låter jättegott. Ett tips för att få kycklingen riktigt saftig och smakrik är att tillaga Kycklingfileerna inlindade i plastfolie i 100 gr, det tar lång tid (ca 1 h) men blir fantastiskt gott. Prova om tid finns. använd gärna termometer för exakt rätt tid i ugnen.

  • vnordin 19 mars 2009

    Tyckte kycklingen var kanon. Morötterna gick an men var inte riktigt min smak.

  • Oskars_mamma 2 oktober 2009

    Måste absolut prova detta recept, det verkar smaskens, även om det så här spontant inte känns som att smakerna passar ihop riktigt... Morötter är väl inte LCHF om man nu ska vara petig? Apropå saftiga kycklingfiléer i kommentarerna, visst var det aluminiumfolie och inte plastfolie som menades?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.