Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Morötter:
Skala och skiva löken, skär morötterna slantar. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör.
Häll på kokosmjölken. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, ev peppar och citronsaft. Blanda i persiljan precis innan servering.
Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med morötterna.
Det låter jättegott. Ett tips för att få kycklingen riktigt saftig och smakrik är att tillaga
Kycklingfileerna inlindade i plastfolie i 100 gr, det tar lång tid (ca 1 h) men blir fantastiskt gott. Prova om tid finns. använd gärna termometer för exakt rätt tid i ugnen.
vnordin19 mars 2009
Tyckte kycklingen var kanon. Morötterna gick an men var inte riktigt min smak.
Oskars_mamma2 oktober 2009
Måste absolut prova detta recept, det verkar smaskens, även om det så här spontant inte känns som att smakerna passar ihop riktigt... Morötter är väl inte LCHF om man nu ska vara petig?
Apropå saftiga kycklingfiléer i kommentarerna, visst var det aluminiumfolie och inte plastfolie som menades?
Låter underbart!
Det låter jättegott. Ett tips för att få kycklingen riktigt saftig och smakrik är att tillaga Kycklingfileerna inlindade i plastfolie i 100 gr, det tar lång tid (ca 1 h) men blir fantastiskt gott. Prova om tid finns. använd gärna termometer för exakt rätt tid i ugnen.
Tyckte kycklingen var kanon. Morötterna gick an men var inte riktigt min smak.
Måste absolut prova detta recept, det verkar smaskens, även om det så här spontant inte känns som att smakerna passar ihop riktigt... Morötter är väl inte LCHF om man nu ska vara petig? Apropå saftiga kycklingfiléer i kommentarerna, visst var det aluminiumfolie och inte plastfolie som menades?