Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllt medelhavsbröd

 
Fyllt medelhavsbröd Fyllt medelhavsbröd Fyllt medelhavsbröd
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Passar som tillbehör till det mesta. Baka ut till önskad form, limpa, baguette eller som här, jäst i korg. Goda även utan surdeg, ta då 50 g jäst i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Assistenten rekommenderas.
  2. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt vetesurdeg, rapsolja, honung och det mesta av mjölet. Spara saltet. Arbeta till en slät och kladdfri deg i 10 minuter, tillsätt salt och arbeta 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur 1-1½ timme.
  3. Ta upp degen på mjölat underlag, knåda lätt och platta ut den lite med händerna. Knåda ner fyllningen, vik degen flera gånger. Dela den i 2 lika stora delar och forma till runda, släta bröd eller den form ni önskar. Bröden på bilden är jästa i korg.
  4. Jäs ca 1 timme utan att täcka över, det ger knaprigare skorpa om degen får "torka" lite.
  5. Spraya bröden med kallt vatten och strö över lite rosmarin som dekoration.
  6. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 5 minuter. Lufta genom att öppna ugnsluckan för att släppa ut ånga och sänk värmen till 175º. Grädda ytterligare 35-40 minuter, lufta ett par gånger under tiden. Låt svalna utan bakduk.
  7. Väljer man att baka mindre bröd måste gräddningstiden justeras därefter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.