Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyra limpor på en påse mjöl

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett bröd som är enkelt att baka. Degen innehåller inte mycket jäst och kräver därför lång jästid. Den långa jästiden gör brödet aromatiskt. Låt gärna degen stå framme i köket över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta. Ta grytan av spisen. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt salt, kryddor och det mesta av mjölet. Ställ grytan i diskhon och arbeta degen smidig. Strö på lite mjöl. Lägg på ett lock och låt degen jäsa inte alltför varmt 8-10 timmar.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Forma till 4 släta limpor lika långa som långpannan är bred.
  4. Lägg limporna på tvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan. Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära. Skär några snitt med en vass kniv.
  5. Jäs bröden ca 1 timme under bakduk. Grädda dem i 175º varm ugn i den nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt limporna kallna invirade i bakdukar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.