Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyra sorters choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

En annorlunda mättande chokladdessert. Man kan lägga till mer av den vita chokladen så man har fler lager eftersom den är sötare jämfört med den mörka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg chokladen i en kastrull med 3 dl grädde i vardera och hätta upp på låg värme.
  2. Dra av den från värmen, rör om så att all choklad smälter och låt det svalna.
  3. Klä en brödform som rymmer ca 1 l med plastfolie.
  4. Häll över blandningen med vit choklad i en skål och vispa till ett luftigt skum med elvisp.
  5. Skeda över i formen och jämna till ytan med en sked.
  6. Frys i 15 minuter.
  7. Vispa mjölkchkladblandningen på samma sätt och bred ut moussen över den vita.
  8. Ställ tillbaka i frysen.
  9. Upprepa med ljusa chokladen och den mörka.
  10. Täck över formen med plastfolie och låt stå i frysen över natten.
  11. Ta ut formen ur frysen 15 min före serveringen.
  12. Vänd upp på ett serveringfat, dra bort plastfolien och servera omedelbart.
  13. Värm kniven i varmt vatten så att det går lättare att svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kladdkakan95 13 juni 2010

    Låter jättegott ;)

  • iidaOlofsson 13 februari 2011

    det låter som en jättegod dessert, speciellt för mig som är chokladälskare. Ska definitivt testa det någon gång :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.