En annorlunda mättande chokladdessert.
Man kan lägga till mer av den vita chokladen så man har fler lager eftersom den är sötare jämfört med den mörka.
Instruktioner
- Lägg chokladen i en kastrull med 3 dl grädde i vardera och hätta upp på låg värme.
- Dra av den från värmen, rör om så att all choklad smälter och låt det svalna.
- Klä en brödform som rymmer ca 1 l med plastfolie.
- Häll över blandningen med vit choklad i en skål och vispa till ett luftigt skum med elvisp.
- Skeda över i formen och jämna till ytan med en sked.
- Frys i 15 minuter.
- Vispa mjölkchkladblandningen på samma sätt och bred ut moussen över den vita.
- Ställ tillbaka i frysen.
- Upprepa med ljusa chokladen och den mörka.
- Täck över formen med plastfolie och låt stå i frysen över natten.
- Ta ut formen ur frysen 15 min före serveringen.
- Vänd upp på ett serveringfat, dra bort plastfolien och servera omedelbart.
- Värm kniven i varmt vatten så att det går lättare att svalna.
Publicerat den
12 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott ;)
det låter som en jättegod dessert, speciellt för mig som är chokladälskare. Ska definitivt testa det någon gång :)