Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrkantiga brända mandlar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den röda fyrkantiga sorten, som finns på de gotländska marknaderna, s k marknadsgodis. Jag älskar dem!

Ingredienser

Instruktioner

Sjud socker och vatten i ca 15 minuter. Rör ned övriga ingredienser och koka upp utan att det bränns vid. Rör ordentligt till botten. Häll blandningen i en fyrkantig form (ca 10x15 cm) klädd med oljat bakplåtspapper. Skär i bitar när smeten svalnat. Plasta in varje bit för sig.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • tisel 21 november 2008

    Har älskat dessa sen jag gick i Klinteskolan, men aldrig gjort egna. Nu skall jag prova ditt recept. Tisel

  • SEAbjrpn 12 december 2008

    Tack för receptet , har aldrig gjort dessa ska bli roliga att prova. Kram SEA

  • SEAbjrpn 12 december 2008

    Tack för receptet , har aldrig gjort dessa ska bli roliga att prova. Kram SEA

  • Skuru 13 maj 2011

    Har letat efter receptet i år, nu äntligen kan jag få göra dessa godsaker. Ska testa redan i kväll. Hälsningar Åsa

  • CarinaClaesson 1 december 2012

    Vem kommer inte i håg Bagarns brända madlar på Hemse torgdag, mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.