- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Något som alla älskar, servera som efterrätt eller bara ät som dom är
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker poröst, rör ner övriga ingredienser. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en avlång form häll upp smeten. Grädda längst ner i ca 35 minuter.
- När kakan svalnat lägg ett längre bakplåtspapper under så att det sticker ut ca 15 cm på varje långsida, lägg tillbaka i formen, mixa vaniljglassen så att den får en konsisites som mjukglass, bred den över kakan, ställ in i frysen. Smält blockchokladen med smöret, låt svalna.
- När chokladen har svalnat, ta ut kakorna ur frysen, dela i 12-16 bitar lägg på galler, häll över chokladen så att den täcker hela kakan. Ställ in i frysen.
Servera som efterrätt, eller ät som den är.
Publicerat den
27 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta låter smaskigt och jag ska göra den nu i helgen. Jag bara undrar vad är det för något med papperet som ska sticka ut 15 cm, av vilken orsak? MVH Imminn