Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrstekaka med mandelfyllning

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Norsk jättegod kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölet med florsocker. Tillsätt matfett och äggulor. Arbeta raskt ihop det till en deg. Ta undan ca 1/4 av degen. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med den stora biten deg.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker smidigt. Rör ner mandeln och rivet apelsinskal. Arbeta till sist in äggen ett och ett under kraftig omrörning. Tillsätt eventuellt syltat apelsinskal. Häll mandelsmeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
  3. Arbeta under tiden in lite mera mjöl i den resterande degen. Kavla ut degen och sporra eller skär ut remsor.
  4. Lägg remsorna över kakan i ett rutmönster. Pensla med uppvispat ägg. Ställ tillbaka kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ytterligare ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan svalna innan kanten lossas. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wallst 8 januari 2010

    Vilken ugnsväme?

  • pitea 8 januari 2010

    Ungn 175 grader. LYCKA TILL

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.