Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Andra fiskar som passar till denna rätt är, gös, kolja och lax.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Skär fisken i bitar och finfördela snabbt i en matberedare. Passera färsen genom en finmaskig sil med hjälp av en sked. Blanda fiskfärsen med ägg, grädde, salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm. Doppa två skedar i kokande vatten och forma med hjälp av skedarna släta queneller. Lägg dem i formen. Doppa skedarna i det heta vattnet mellan varje quenell. Häll lättsaltat vatten runt quenellerna och täck med ett smort smörpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Smält smör i en kastrull och fräs lök utan att den tar färg ca 1 minut. Rör ner mjöl och vispa ner mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt ansjovisspad,tomat och dill. Ta ut quenellerna och sätt ugnen på grill 250 grader när de gräddats ca 20 minuter. Häll bort vattnet runt quenellerna. Häll såsen över de gräddade quenellerna. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Servera med kokt potatis, brysselkål och sockerbönor

Kommentarer (1)

  • carolalena 6 september 2010

    Hej! Detta recept skall jag prova idag! Fick en fin gädda i "vår" sjö vid fritidshuset igår. Har för ca 20 år sedan gjort queneller av ett recept som jag har men är ganska invecklat...Tänk att sökningen endast gav 1 träff och det var från dig! Vad göra med tomaten?? Antar att den skall hackas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.