Helt underbart gott slår sikrom tycker jag, tyvärr får man inte så mycket numera.
Instruktioner
- Lägg gäddromen men skin i ett ättikslag så vattnet täcker (smaka så det smakar ättika dock inte för mycket). Låt detta ligga över natten, snitta upp skinnet och skrapa försiktigt ur rommen (går bra med typ en slö smörkniv på kaffefilter papper) och lägg över i en glasburk försök att inte få med någon hinna.
- Finhacka rödlöken och blanda ner med rommen, salta peppra och häll över whiskeyn/cognac. Blanda väl och smaka av.
- Nu skall detta stå över natten sen avnjutas på rostat bröd. Jag lovar att ni inte kommer springa och köpa löjrom eller sikrom.
Publicerat den
29 februari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var en hjödare. Kommer att göra detta många gånger igen
Jag hörde på Meny idag 20090226 i SR P1. Hinnorna tar man bort bort med ballongvisp när rommen ligger i vatten. Därefter ska den rinna av noga och viktigast: frys sedan rommen några dagar innan den ska kryddas upp och ätas. Jfr gravlax som alltid bör göras efter frysning. Jag ska själv prova till vårvintern. Annars njuter jag just nu torskrom som är kokt i hela romsäckar med mycket dill och en del salt. Enkelt.