Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gästgivargryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här köttgrytan kan lagas på enklare eller finare kött allt eftersom tillfället bjuder. Kött och grönsaker ska brynas väl först och sedan stå och puttra i rödvin med kryddorna i minst ett par timmar. Rätten går fint att laga i förväg och sedan värma till serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar och fläsket i strimlor. Bryn kött och fläsk väl i olja i en stekpanna. Lägg över köttet i en stekgryta och bryn lök och morötter. Lägg också dem i grytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll skyn i grytan.
  2. Tillsätt strimlad paprika och krossad vitlök. Krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan, pomerans och ett par persiljestjälkar. Slå på rödvin, blanda om väl och låt grytan stå och småputtra under tättslutande lock tills köttet är mycket mört.
  3. Strö klippt persilja över till serveringen. Servera grytan med bröd och en grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.