Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gästgivartårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mycket uppskattad kaka de gånger jag gjort den.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa färskosten eller passera den genom en sil. Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant. Grädda i ca 50 minuter.
  3. Låt tårtan kallna. Ta loss kanten. Ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
  4. Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.

Kommentarer (1)

  • Kaneta 14 mars 2008

    Mycket god och saftig! Familjen hade omröstning och enades om fyra stjärnor! Jag hade inte 3 dl florsocker hemma men det gick bra med 1.5 dl florsocker och 1.5 dl vanligt socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.