Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gaffelkakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Klassiskt småbröd som är ett måste på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Rör samman det rumstemperade fettet med sockret och tillsätt ägget.
  3. Blanda den stötta kardemumman med potatismjölet och vänd ned de torra ingredienserna i sockersmeten. Forma till en deg och rulla ut till ett par längder.
  4. Skär upp i bitar, beräkna en dessertsked deg till varje kaka. Forma runda kulor och lägg ut på papperstäckt plåt. Tryck till varje kula med en gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter och låt kallna på galler innan du plockar ned kakorna i förvaringsburk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.