Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gahkko - tunna mjukbröd i stekpannan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smaskiga lite söta lappbröd! Ät med xtrasaltat bregott och/eller ost, skinka, rökt renstek eller varför inte ett havssaltat smör... Stoppa i ryggsäcken när du drar på utflykt. Finfina att frysa ner och tina upp styckevis efter behov.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk.
  2. Tillsätt socker, salt, smält margarin och nästan allt mjöl.
  3. Blanda och knåda med tillsats av lite mjöl i taget tills degen släpper och inte kladdar.
  4. Baka ut tunna brödkakor som passar din crepespanna/stekpanna.
  5. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
  6. Sätt stora plattan på 2an eller 3an och värm upp pannan.
  7. Kruskavla gärna bröden innan du steker dem - de ska vara ljusa men genomstekta. Tar bara ett par minuter.
  8. Låt svalna under duk, skär i kvartar och ät färska eller frys ner. Blir torra om de ska ligga framme i påse.De smakar nybakta om du tar upp och värmer i micron...Suveränt utflyktsbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matnjutaren 13 maj 2008

    Bra å smidigt recept! Tack för det! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.