Efterrätt för en chokladberoende.
Använd inte choklad med högre kakaohalt än 70 % i chokladmousse. Det blir för bittert och det är stor risk att moussen blir grynig.
Instruktioner
- Smält hackad choklad i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Vispa äggulor och socker krämigt. Blanda kokhet espresso, rom och rivet skal av en tvättad lime med äggkrämen.
- Vispa grädden till en mycket lätt och rinnig konsistens.
- Blanda den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd ned den lättvispade grädden, lite i taget.
- Fyll moussen i små glas och garnera med lite hyvlad choklad. Låt stå i kyl tills servering.
- Tips:
Vill du ha den smalare kan du byta hälften av grädden mot grekisk yoghurt. Plussa i så fall på med lite extra florsocker för att möta syran.
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar