Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Galet god limechokladmousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Efterrätt för en chokladberoende. Använd inte choklad med högre kakaohalt än 70 % i chokladmousse. Det blir för bittert och det är stor risk att moussen blir grynig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält hackad choklad i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Vispa äggulor och socker krämigt. Blanda kokhet espresso, rom och rivet skal av en tvättad lime med äggkrämen.
  3. Vispa grädden till en mycket lätt och rinnig konsistens.
  4. Blanda den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd ned den lättvispade grädden, lite i taget.
  5. Fyll moussen i små glas och garnera med lite hyvlad choklad. Låt stå i kyl tills servering.
  6. Tips: Vill du ha den smalare kan du byta hälften av grädden mot grekisk yoghurt. Plussa i så fall på med lite extra florsocker för att möta syran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.