Lite variant på sommarpajer.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda samman smör, mjöl och florsocker.
Tillsätt ägg, havregryn och vatten, arbeta samman till en deg så att den precis går ihop.
Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter före kavling.
- Kavla ut halva degen tunt och fyll en räfflad pajform i aluminium. Resten av degen kan du frysa och använda någon annan gång.
- Fyllning:
Rör ihop ägg, philadelphiaost, grädde, socker och kryddor i en bunke. Fyll smeten i det obakade pajskalet, strö i bären. Frys pajen.
- Vid gräddning sätter du in den frysta pajen i 175 graders ugn och bakar i cirka 30 minuter tills den har fått en gyllene färg.
- Servera pajen kall eller ljummen med lättvispad grädde
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar