Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Galet god skogsbärspaj

 
  • Serverar: 5-8 portioner
Skriv ut

Lite variant på sommarpajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda samman smör, mjöl och florsocker. Tillsätt ägg, havregryn och vatten, arbeta samman till en deg så att den precis går ihop. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter före kavling.
  2. Kavla ut halva degen tunt och fyll en räfflad pajform i aluminium. Resten av degen kan du frysa och använda någon annan gång.
  3. Fyllning: Rör ihop ägg, philadelphiaost, grädde, socker och kryddor i en bunke. Fyll smeten i det obakade pajskalet, strö i bären. Frys pajen.
  4. Vid gräddning sätter du in den frysta pajen i 175 graders ugn och bakar i cirka 30 minuter tills den har fått en gyllene färg.
  5. Servera pajen kall eller ljummen med lättvispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.