Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Galet goda köttfärslimpan (kan göras LCHF)

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Efter fem år tillsammans och oräkneliga mumsiga middagar är det detta sambon nämner ,när jag frågar vad han gillar bäst av allt jag experimenterat fram. Fantastiskt saftig och god köttfärslimpa som passar finfint att ha på smörgåsen dagen efter! Bra rätt att laga när man ska rensa kylen för man kan ha i nästan vad som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hiva ner korvar, ketchup, lök, ägg och bacon i en matberedare och kör tills det är en gottig gegga. Blanda ner geggan i köttfärsen och krydda efter tycke och smak.
  2. Använd en tesked för att plutta ner philadelphiaosten, om du gillar sånt, i smeten och blanda försiktigt så den fördelas jämt men fortfarande är i små kluttar. Forma en limpa i en ugnsfast form och ställ i ugnen tills den har en vackert brun yta.
  3. Använd gärna spadet med lite soya, redning och ytterligare krydda för en god brunsås. Servera med kokt potatis, morötter och ärtor.
  4. Vi LCHF:are gör såsen på grädde och reder med philadelfia-ost. Gott är att koka blomkål i för mycket grädde, sila av en aning, göra blomkålsmos och använda den avsilade grädden till såsen!

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • gulla 5 juli 2008

    Verkar underbart gott, ska absolut göra denna limpa!

  • Agali 21 juli 2008

    Ah, just det, jag glömde nämna i receptet att en klick ketchup förhöjer smaken alldeles ypperligt i röran! *lägger till i receptet*

  • mejolina 9 februari 2009

    Håller med den är supergod, får en lite rökt smak som alla jag bjudit denna rätt på uppskattat.

  • SEAbjrpn 24 mars 2009

    Tack för detta jättegoda recept. Kram SEA

  • flabban 15 april 2009

    Supergott. Mycket goda smaker. Serverade en kantarellsås till. Kommer att göra den fler gånger. Kommer även att steka biffar av smeten. Tack för ett kanonbra recept. Betyg 6 av 5 möjliga.

  • Pirkko 13 maj 2009

    Supergott!! Gjorde LCHF-variant och tog korvar som hade mindre än 5% kolhydrater.

  • Irene_DA 12 juni 2009

    Hej, man kan också bre ut köttsmeten så att man kan bre på philadelphiaosten ovanpå och sedan rulla ihop hela härligheten. Se bara till att det finns tillräckligt med köttsmet i kanterna så att man kan stänga till lite så att inte osten rinner ut. Hälsningar Irène

  • tulipan 5 augusti 2009

    SUPER god var denna. Plockade dock ner lite annat som jag bytte ut pga att jag inte hade allt hemma. Sen tog jag halva bacon mängden och skar bara i småbitar så hälften blev mosad med det andra "gojset" och sen blev det lite bacon bitar i köttet. Kan säga att det var saftigt och supergott och fick en rejäl 5:a... från hela familjen(och vi e sex stycken i vår familj) :) Vi lär garanterat göra den igen :) Tack för receptet!

  • LunaTone 11 november 2009

    Om ni är LCHF:are så kan det vara bra att vara lite försiktig med ketchupen eftersom det är massa socker i den.

  • Agali 12 november 2009

    Det är helt riktigt, det finns en hel del socker i ketchup. Dock gör en "rejäl klick" (i mina ögon motsvarar det ett par cl) i denna enorma mängd fett och kött egentligen inte mycket. Det sammantagna kolhydratinnehållet på rätten är jag osäker på, jag har inte räknat. Men jag har svårt att tro att det överstiger 5%. :)

  • bullmamma86 28 november 2009

    Den var kanon god och var omtyckt av alla....

  • Mojjan-73 11 mars 2010

    Sanslöst gott! Hela familjen älskade detta och speciellt barnen som annars är ganska kinkiga med maten. Tog dock bort ketchupen och uteslöt philadelphian. Gjorde egna tacokryddor för att utesluta kolhydrater och andra tillsatser. Tack för receptet.

  • ingegerd54 28 mars 2010

    Supergod, saftig köttfärslimpa, med en härlig smak från bacon.

  • ingegerd54 28 mars 2010

    Supergod, saftig köttfärslimpa, med en härlig smak från bacon.

  • MCES 27 juli 2010

    God! Gjorde den dock utan korv och philadelfiaost :)

  • sovande 18 maj 2011

    Super, min familj tyckte detta recept var super gott, bästa någonsin var några av kommentarerna bland matbordet! Tack för att du dela med dig av ditt recept!

  • OCMadde 22 augusti 2011

    Va bara ok. Gillade inte korvsmaken. Barnen älskade det dock och min äldsta ska ta med det som matlåda till skolan imorrn.

  • monicadanell 6 november 2011

    Den här tyckte vi om kommer säkert att göra om den 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.