Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gallertårta med bananfyllning

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tårtan är även lämpad som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka med två knivar in matfettet i mjölet och sockret.
  2. Rör ägg och jäst för sig, arbeta in det i mjölblandningen tills degen är blank och smidig.
  3. Kavla ut 3/4 av degen något större än en springform. Smörj formen och kläd den invändigt - även sidorna.
  4. Kavla ut resten av degen, sporra ut de smaka remsor som ska bli galler.
  5. Rör ihop matfett och socker och bred över tårtbottnen.
  6. Skär bananerna i jämna skivor, lägg dem över.
  7. Fläta ett galler av remsorna (se bilden).
  8. Vispa ihop ägget. Pensla tårtan med detta innan den sätts in i 40 minuter i 200 graders ugnsvärme.
  9. Gallertårtan kan också fyllas med russin, äppelklyftor eller ananas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.