Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Galuska (ungersk pasta)

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Gott till paprikakyckling eller gulasch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och vatten och häll på en nya salt Häll successivt på mjölet och vispa hela tiden för att undvika klumpar Häll på så pass mycket mjöl så konsistensen blir en rinnande deg en tjock smet lite tjockare än våffelsmet ungefär Koka upp en kastrull med saltat vatten Pressa över smeten över ett rivjärn (tjocka storleken) direkt över kastrullen med en spatel Degen skall ”droppa” ner direkt i det kokande vattnet
  2. Klimpen är klar när den flyter upp till ytan (det går fort) Ta upp klimpen med en hålslev och lägg i ett durkslag Häll på lite olja för att den inte skall klumpa ihop
  3. Servera klimpen varm med kycklinggrytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.