Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gambasräkor på spett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smakrika marinerade gambasspett, som är perfekt som förrätt. Jätteräkor är kanske inte den mest klimatvänliga maten man kan äta, men det det är löjligt enkelt att laga och syndigt gott att förtära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du träspett lägg dem i blöt.
  2. Häll oljan i en kraftig plastpåse.Pressa ner vitlöken. Pressa citronen och häll saften i påsen. Lägg ner alla räkorna i påsen. Skaka påsen så att alla råkorna blir indränkta.
  3. Låt stå en timme i kylen och dra.
  4. Trä räkorna på spett. Lägg på grillen lite snabbt så de blir varma och får en snygg bränna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.