Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gamberetti marinati

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en ganska enkel och lättlagad rätt, men med sin doft av vin, vitlök och persilja känns den lika lyxig och exotisk som en ljummen bris från Medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Djupfrysta räkor tinas. Skär av räkornas huvuden, men låt i övrigt skalet sitta kvar.
  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt räkorna ligga i marinaden minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg räkorna i en ugnsfast form och häll över lite av marinaden. Låt stå i ugnen i 5–7 minuter.
  5. Servera direkt tillsammans med citronklyftorna som pressas över räkorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.