Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags citronkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En gammaldags sockerkaka med fin citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och rivet citronskal. Rör ned det i äggsmeten. Rör till sist ned avsvalnat matfett och mjölk och rör till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad hålform som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen ca 40 - 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  3. Rör ut florsockret med pressad citronsaft till en glasyr som du breder över den kalla kakan. Den går att frysa utan glasyr.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lenajeanette 26 juni 2008

    Den var verkligen god! Hade i lite limeskal också eftersom jag hade det till övers.

  • lenajeanette 7 augusti 2008

    Har bakat denna idag igen, vet inte hur många jag gjort av denna i sommaren, har blivit en stor favorit. Brukar hoppa över glasyren ibland och har den när den ska vara lite festligare. Har i lite mer citronskal än vad som står i receptet samt pressar i citronsaften.

  • look 5 februari 2009

    Hejsan... Ger dig högsta betyg för denna citronkaka...baka den i går och den var jätte god.. Mvh Eva-Lena...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.