Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags fruktkräm

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Krämen är lättlagad och smakar gott både som mellanmål och dessert.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg aprikoserna och katrinplommonen i en kastrull med vatten. Låt stå på svag värme i 10 minuter, klipp sedan aprikoserna i bitar. Koka frukten igen ca 10 minuter. Skala och tärna äpplena och lägg ner tillsammans med sockret och kanelstången. Låt koka tills äpplena mjuknat lite och smaka av ev. med mer socker. Ta bort kanelstången. (Inte nödvändigt att ha med kanelstången). Rör ut potatismjölet i ½ dl vatten, häll ner i krämen och låt koka upp igen medan du rör om i botten. Häll upp i en skål, strö en aning socker över och låt svalna. Servera med söta småskorpor och gräddmjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.