- Serverar: 12-14 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan man skära den i generösa bitar. Gräddningstiden är den samma oavsett storlek på kakorna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
- Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca: 40 cm långa. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter.
- Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12-14 bitar.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar