Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags hallonsnitt på nytt vis

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan man skära den i generösa bitar. Gräddningstiden är den samma oavsett storlek på kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
  2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca: 40 cm långa. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter.
  3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12-14 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.