Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags jordgubbspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Låt dena krämiga paj med härliga jordgubbr bli en värdig avslutning på nästa middagsbjudning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen mellan plastfolie, tryck sedan fast degen i en smord pajform. Ställ in i kylen 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Nagga degen och grädda mitt i ugnen 20-30 minuter tills den har fått vacker färg. Låt svalna.
  3. Halvera hälften av jordgubbarna och ställ undan. Hacka resten av jordgubbarna.
  4. Blanda samman socker och maizenamjöl i en kastrull. Tillsätt lite vatten i taget, sedan de hackade jordgubbarna och citronsaften. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt kallna i kylen.
  5. Bred ut fyllningen i pajskalet och garnera med jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.