Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags julkorv

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Vad vore julen utan hemgjord julkorv? Perfekt att göra tillsammans med barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal köttet två gånger, sista gången tillsammans med potatis och späck. Blanda i potatismjöl och kryddor. Arbeta smeten och spä med vätskan, lite i sänder. Koka en liten klick smet i saltat vatten och smaka av noga. Justera kryddningen.
  2. Stoppa korven löst i fjälstren. Bind korven ordentligt i ändarna.
  3. Gnid in korven med saltblandningen och låt ligga kallt i ett dygn. Vill du förvara den längre bör du frysa in eller lagra den i saltlake.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.