Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags julmarsipan

 
Skriv ut

Julmarsipan med Flor med valfri smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna.
  2. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.
  3. Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.
  4. Förslag på praliner: Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.
  5. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.
  6. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.
  7. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.
  8. Ta en tredjedels sats marsipan och tillsätt 3 msk likör. Forma marsipanen till trekanter och doppa dem i smält, mörk choklad. Garnera med kakpynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.