En riktig gammaldags dansk kaffekaka, med mockasmak i både kaka och glasyr. Kan det bli godare?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna.
- Rör samman alla kakingredienserna till en slät smet. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
- Fördela smeten i de förberedda formarna. Släta till ytorna. Grädda kakorna i ca 20 min eller tills de är fint höjda och bruna.
- Gör glasyren: Rör ihop smör, hälften av florsockret och kaffet mjukt i en skål. Rör försiktigt i resten av florsockret, så att du får en ljus och krämig glasyr. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
- Lägg den ena kakbottnen på ett serveringsfat och bred ut hälften av glasyren på den. Lägg den andra kakbottnen ovanpå glasyren. Fördela resten av glasyren ovanpå kakan (se bild).
- Smält den mörka chokladen och ringla ett fint mönster ovanpå mockakrämen.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar