Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags kristyränglar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita runda eller ovala ”medaljonger” på smörpapper och lägg en tråd i varje att hänga dem i.
  2. Vispa äggvitan med ättikspriten och florsockret tills den blir riktigt trögflytande. Häll över den i en strut, som man klippt hål i spetsen på, gärna lite ”taggigt”. Har man en tygstrut med munstycke är det förstås allra bäst.
  3. Spritsa slätt i mitten och lägg på ett bokmärke. Spritsa sedan en tjock ram runt bokmärket och se till att tråden täcks ordentligt. Låt medaljongerna torka över natten. Känn att de är helt torra innan de lossas från smörpapperet.
  4. Häng upp i julgranen när det är så dags!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.