Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags mazarinkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kakan är hållbar i minst 14 dagar och blir bara saftigare för varje dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln.Vispa ägg och socker. Rör ned mandeln i smeten,tillsammans med mjölken.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockret och tillsätt det lite i taget under omrörning.
  3. Blanda sist i det smälta, avsvalnade smöret.
  4. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda kakan i 200 graders ungsvärme ca 35-40 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mafia 24 maj 2011

    ALLT var slut i fysen idag, så jag bakade din gammaldags mazarinkaka. Jättegod! Det tyckte även min gubbe. Han smög sig ut i köket och tog sig ytterligare en bit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.