Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags oxrullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av husmanskostens mest älskade rätter är oxrullader. Enligt traditionen ska de fyllas med senap, saltgurka och lök och serveras med en riktig gräddsås och lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor. Salta och peppra skivorna och bred på senap.
  2. Lägg en sträng av lök och gurka på ena kortsidan av köttet och rulla ihop. Fäst med en tandpetare.
  3. Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om. Späd med buljong och soya och låt rulladerna sjuda under lock på svag värme 35-40 minuter tills köttet känns mört.
  4. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i stekskyn. Koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna. Servera direkt ur grytan.
  5. Potatismos, kokt brysselkål, broccoli eller gröna ärter samt lingonsylt är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.