En av husmanskostens mest älskade rätter är oxrullader. Enligt traditionen ska de fyllas med senap, saltgurka och lök och serveras med en riktig gräddsås och lingonsylt.
Instruktioner
- Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor. Salta och peppra skivorna och bred på senap.
- Lägg en sträng av lök och gurka på ena kortsidan av köttet och rulla ihop. Fäst med en tandpetare.
- Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om. Späd med buljong och soya och låt rulladerna sjuda under lock på svag värme 35-40 minuter tills köttet känns mört.
- Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i stekskyn. Koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna. Servera direkt ur grytan.
- Potatismos, kokt brysselkål, broccoli eller gröna ärter samt lingonsylt är gott till.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar