Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags pepparkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Saftig och god som mjuk pepparkaka ska vara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och farinsocker poröst.
  3. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt.
  4. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
  5. Häll den i en smord och bröad, avlång bakform,1 ½ liter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, i 50-60 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.
  8. Servera gärna med vispad grädde och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miia69 14 december 2009

    GOOOOOD! Dessutom enkel att röra ihop! Kommer garanterat att bakas igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.