Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags rabarberkaka

 
Skriv ut

Genom att stöta kardemummakärnor i en mortel och blanda dem med varm degvätska utvinner man mest smak. Genom att hälla varmt degspad i smeten så får man en saftigare och luftigare kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, rör i mjölken och de nystötta kardemummakärnorna och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Riv mandelmassan och tillsätt den.
  6. Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar. Stek den mjuk i smör, strösocker och kanel.
  7. Fyll en smord och bröad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner de stekta rabarberskivorna.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.