Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags risgrynsgröt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kom ihåg att passa gröten noga så att den inte kokar över...God Jul Tomten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken.
  2. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning.
  3. Lägg ner kanelstången. Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min.
  4. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över.
  5. Servera gröten med mjölk, lite socker och malen kanel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 18 december 2010

    Precis så lagar jag min gröt varje jul...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.