Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags sandkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga kakan hör inte hemma i sandlådan. Snarare gör den succé med en kopp kaffe. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2 liter.
  2. Rör smöret smidigt. Häll i potatismjöl och bakpulver och rör rejält till en vit smet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner i smeten, lite i taget under omrörning, tills det blir riktigt slätt. Tillsätt citronsaften.
  3. Häll smeten i formen och grädda 45-50 minuter. Sikta över lite florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.