Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags stek

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Doftar mycket gott under tillagningen... Såsen till köttet är perfekt. Vi hade 1 ½ kg kött och den stod i ugnen i nästan 2 timmar. Vi tog ut den när steken var uppe i 73 grader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca: 1½ timma) beroende på hur rosa man vill ha köttet.
  2. Sås: Mät upp och sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt buljong och vispgrädde. Rör ut mjölet i lite vatten. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter.
  3. Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele. Servera med potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och gele.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Heisjo 11 oktober 2008

    Supergott!! Riktig husmanskost.

  • Arakamandar 10 januari 2015

    Jag bytte ut salvian mot timjan. Det blev jättegott då också.

  • PiNkKiLLeR 1 februari 2016

    Såsen var gudomlig!!! Jag använde fransyska men det blev lite torrt, men kommer absolut följa detta recept fast med nått annat kött för det här var det goaste jag nånsin ätit! Fast jag tog timjan istället för salvia, Mums! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.