Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammalt hederligt långpannebröd

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Ett riktigt gammalt recept som jag grävt fram i gömmorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den ljumma vätskan. Tillsätt olja, salt och socker, och sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Häll ut degen i smord långpanna och tryck till, nagga och låt jäsa i 1 timme.
  2. Grädda i 175 grader i 1 timme på nedersta falsen i ugnen.
  3. Låt svalna och skär sen brödet i 6 stora bitar. Man kan byta ut lite mjöl mot havregryn, linfrö och solrosfrö.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.