Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags pepparkaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Riktigt god mjuk pepparkaka med kryddsmak som påminner om jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt.
  2. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten. Häll den i en smord och bröad, avlång bakform, 1½ l.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175* i 50-60 min. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna övertäckt.
  4. Skiva pepparkakan och servera den gärna med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • flabban 28 december 2011

    En god och lättbakad mjuk pepparkaka. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil, för att det var det som jag hade hemma. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • Kristinfahl 28 december 2011

    Va, bra att du gillade den mjuka pepparkakan. Tack för den kommentaren! Gott Nytt År!

  • Wiola 29 januari 2012

    Hej !! Jättegod !!! Hade inte alla kryddor hemma tog citron å kanel gott det också MVH Wiola

  • Kristinfahl 29 januari 2012

    Roligt att den mjuka pepparkakan blev god, ja kanske nog så bra med din kryddsättning. Tack för din kommentar. Ha en riktigt bra vecka !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.